Telefon
WhatsApp
X

Aracımı kiralamak istiyorum 2022

Aracımı kiralamak istiyorum 2022

Araba kiralama sektörü ve artan yakıt fiyatları ve geçim sıkıntısı yaşayanlar, aracımı kiraya vermek istiyorum düşüncesine ister istemez katılıyorlar. Ya da Ülke dışına çıkıp, otomobilini kullanmayacak araç sahipleri “Arabam boş duruna kadar değerlendireyim” diyerek aracını kiraya vermek istiyor. Tabi bu istek, beraberinde sorgulamaları da getiriyor.

Aracımı kiraya vermek mantıklı mı?

Günde 200-300TL kazanmak için kiraya vermeye değer mi?

Kurumsal firmaya araç kiraya vermek ya da filoya araç vermek sizlere hatırı sayılır oranda bir gelir getirebilir. Garanti gelir uygulaması olan ve evinizin önünde duran kullanmadığınız arabalarınız konusunda sabit bir ödeme alabilirsiniz Araç kiralama adı altında pek çok firma birçok ilde hizmet veriyor. Bu durumlarda dikkat etmeniz gereken bazı sorular bulunuyor bu sorular,

Aracı kiraya verirsem bana gerekli olduğu zaman idare edebilecek miyim?

Kiraya verilen araç konusunda kaza yaparsa, arıza verirse bu durumda ne yapılmalıdır?

Aracınızı bir yatırım aracı olarak mı görüyorsunuz veya aracınız boş durduğu zamanlarda ek gelir mi getirmeli?

Bu tarz soruları belirlediğiniz zaman araç kiraya vermek mantıklı mı konusunda bir sonuca varabilirsiniz. Bu durumda pek çok firma ile görüşebilir ve kişiler arabalarını kiraya verebilirler. Eğer bu sorulara olumlu yanıt veriyorsanız, kiraya verme kararınız kadar “Nereye kiraya vereceğiniz” konusu da büyük önem taşıyor.

 

Aracımı Kurumsal Firmaya Kiraya Vermek İstiyorum

Aracını kiraya vermek isteyen kişiler nasıl yapacağını bilmiyorsa ve aracımı kurumsal firmaya kiraya vermek istiyorum diyorlarsa bunun için bazı araç kiralama filoları ve tanıdık varsa kiralama işi ile ilgilenen tanıdıkların vasıtasıyla aracınızı kiralayabilir. Ancak bu yöntemle irtibata geçerek arabanızı veya aranızı kiraya verebileceksiniz. Bunun için izlemeniz gereken durumlar, Araç kiralama şirketleri ile birlikte görüşerek kira verme işlemlerini halletmek. Kendi sosyal çevrenizi kullanarak müşteriye ulaşarak aracınızı kiraya vermek. Kurumsal ihaleleri takip etmek. Talep kapsamında firmayla görüşüp kendi aracıyla ihaleye girmesini sağlamak. Bu görüşmeyi nasıl yapabileceğiniz konusuna da değinelim.

 

Araç Kiralama Şirketleriyle Nasıl Anlaşılır?

Araç kiralama şirketleri, aracınızı kiralamak ve sizlerin kolay bir şekilde para kazanmanızı sağlamak için otomobilinizi pratik bir şekilde kiraya verebilir fakat bu sağladığı bu hizmete yönelik komisyon alabilirler. Bununla birlikte araçlarınız günlük değil en 1 aylık süreç gibi daha uzun sürelerde kiralamak da seçenekler arasındaki yerini alıyor. Bu sebeple Aracımı kiraya vermek istiyorum ne kadar kazanırım konusunda iyi bir miktar kazanırsınız fakat aracınızı uzun süreli kiraya vermek durumunda kalabilirsiniz. Kurumsal firmalarla çalışırken, Araçların piyasa değerine bakılır ve sizinle araç kiralama sözleşmesi yapılabilir. Bu durumda kaza durumlarında ne yapılacağı belirtilir ve kişiler 3 adet kazadan sigorta gibi değer kayıpları alınabilir. Bununla birlikte ruhsat, aracın birçok bilgisi incelenir ve ruhsat sahibinin güvenliği sağlanır. Kurumsal ile kesinlikle yasa dışı işlem yapılmaz, kiralama yapılan müşteriler ile sözleşmesi yapılır. Ödeme konusunda kişiler 1 hafta 1 aylık olarak ücret alabilecekler ve ödemeler düzenli olarak yapılır. Aracınızınız sözleşmeli olarak şirketle anlaştığınız zaman trafik ve karayolları cezaları şirket tarafından ödenir, bununla birlikte pek çok durumda aracınızın bakımı üstlenir fakat kiralamalardan komisyon alınır.

Genel olarak araç kiralama ile ne kadar kazanacağınız konular hakkında arabanızın yılı, yakıtınızın türü, modeline göre farklı rakamlar olabilmektedir. Orta sınıf piyasa konusunda genel olarak kişiler aylık ortalama olarak 5000 TL civarında kazanabilmektedir. Aracınızın modeli ne kadar yüksekse kazanma oranınız artabilir. Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum Araçlarını bireysel olarak kiraya vermek isteyen kişiler sosyal çevrelerinden güvendikleri kişilere araçlarını kiraya verebilirler. Bunun dışında kesinlikle güvenmediğiniz bir kişiye aracınızı vermemelisiniz. Sosyal medya da bu konuda çok sayıda platform var. Sakın ola ki bir hata yapıp, böyle bir boşluğa düşmeyin. En büyük dolandırıcılık yöntemlerinin başında yer alıyor. Aracımı kiraya vermek istiyorum 2022 diyen kişiler mutlaka araç vergisi vermelidir. Bu noktada ister bireysel ister kurumsal olarak vergi vermeli ve aracınızın güvenliğini sağlamak için sözleşmeler yapmalısınız. Sonuç olarak Bireysel olarak veya kurumsal olarak aracınızı kiraya verdiğiniz zaman aylık ortalama 5000 ila 7500 TL  arasında kazanabilirsiniz. Kira dışında aracımı şoförlü kiraya vermek istiyorum diyen kişiler bu noktada şoförlere güvenmeli ve eğer mümkünse kurumsal firmalara sorarak aracınızı şoförlü olarak verebilirsiniz. Fakat ayrıca şoför parasını ödemeniz gerektiğini de şimdiden hatırlatalım.

Tır Alıp Kiraya Vermek 2022 Tır Alıp Kiraya Vermek